Tietoa meistä

Tee lahjoitus Pirkanmaan Hoitokodille. Tue hyvää saattohoitoa.

Pirkanmaan Hoitokoti on vaativan saattohoidon uranuurtaja

Pirkanmaan Hoitokoti on Pohjoismaiden ensimmäinen ja Suomen suurin saattohoitoon ja palliatiiviseen hoitoon erikoistunut yksikkö. Hoitokoti sijaitsee Tampereen yliopistollisen sairaalan läheisyydessä metsän siimeksessä, tarjoten potilaille kauniit näkymät sekä mahdollisuuden ulkoiluun luonnossa.

Työntekijämme ovat kokeneita saattohoidon ammattilaisia, joilla on vahva erityisosaaminen vaativimpiinkin saattohoitotilanteisiin. Hoitokoti on perustettu 1988. Olemme osa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Palliatiivista keskusta.

Hyvä saattohoito sisältää lääketieteellisen hoidon lisäksi läheisten tuen surun ja menetyksen kohtaamisessa sekä mahdollisuuden käydä läpi kuolemaan liittyviä arjen asioita. Siksi hoitokodilla työskentelee lääkäreiden ja hoitajien lisäksi myös erityistyöntekijöitä, kuten saattohoitoon erikoistunut fysioterapeutti, terapeutti ja sosiaalityöntekijä. Tällä hetkellä työntekijöitä on vakituisessa työsuhteessa noin 40.

Hoitokotia ylläpitää Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiö sr, jonka yhtenä tavoitteena on lisätä saattohoitotietoisuutta ja -osaamista koko maassa. Siksi työntekijämme toimivat aktiivisesti myös saattohoidon kouluttajina muille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä saattohoidon kehittämistyötä tekevinä asiantuntijoina koko Suomen alueella.

Hoitokotisäätiön talous perustuu hoitomaksuihin ja yksityisiltä ja yrityksiltä saataviin lahjoituksiin. Ammattilaisten lisäksi työn tukena toimii noin sata vapaaehtoista, joiden tehtävänä on tuoda iloa ja virkistystä potilaiden ja läheisten päiviin. Iso osa työstämme, kuten läheisille suunnatut sururyhmät ja muisteluillat, ovat osallistujille maksuttomia. Siksi ulkopuolinen tuki on meille kullanarvoista.

Olet tervetullut tukemaan työtämme.

Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiö
Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiötä johtavat valtuuskunta ja hallitus. Voit tutustua säätiön sääntöihin täällä.

Hallitus 2021
Mika Kallunki
Kaija Leino
Anne Lindfors (hallituksen puheenjohtaja)
Tommi Rasila
Juhani Sand
Teuvo Vastamäki

Valtuuskunta 2021
Olli Hallikainen
Satu Ahlman
Eila Häihälä
Mauri Jussila
Laura Karhola
Leena Lehtonen
Leena Mankkinen
Eija Paavilainen
Hannu Routamaa
Sari Sainio
Rajkumar Sabanadesan
Markku Virkamäki