Tietoa meistä

Tee lahjoitus Pirkanmaan Hoitokodille. Tue hyvää saattohoitoa.

Pirkanmaan Hoitokoti on vaativan saattohoidon uranuurtaja

Pirkanmaan Hoitokoti on Pohjoismaiden ensimmäinen ja Suomen suurin saattohoitoon ja palliatiiviseen hoitoon erikoistunut yksikkö. Hoitokoti sijaitsee Tampereen yliopistollisen sairaalan läheisyydessä metsän siimeksessä, tarjoten potilaille kauniit näkymät sekä mahdollisuuden ulkoiluun luonnossa.

Työntekijämme ovat kokeneita saattohoidon ammattilaisia, joilla on vahva erityisosaaminen vaativimpiinkin saattohoitotilanteisiin. Hoitokoti on perustettu 1988. Olemme osa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Palliatiivista keskusta.

Hyvän saattohoidon ammattilainen

Hyvä saattohoito sisältää lääketieteellisen hoidon lisäksi läheisten tuen surun ja menetyksen kohtaamisessa sekä mahdollisuuden käydä läpi kuolemaan liittyviä arjen asioita. Siksi hoitokodilla työskentelee lääkäreiden ja hoitajien lisäksi myös erityistyöntekijöitä, kuten saattohoitoon erikoistunut fysioterapeutti, terapeutti ja sosiaalityöntekijä. Tällä hetkellä työntekijöitä on vakituisessa työsuhteessa noin 40.

Hoitokotia ylläpitää Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiö sr, jonka yhtenä tavoitteena on lisätä saattohoitotietoisuutta ja -osaamista koko maassa. Siksi työntekijämme toimivat aktiivisesti myös saattohoidon kouluttajina muille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä saattohoidon kehittämistyötä tekevinä asiantuntijoina koko Suomen alueella.

Hoitokotisäätiön talous perustuu hoitomaksuihin ja yksityisiltä ja yrityksiltä saataviin lahjoituksiin. Ammattilaisten lisäksi työn tukena toimii noin sata vapaaehtoista, joiden tehtävänä on tuoda iloa ja virkistystä potilaiden ja läheisten päiviin. Iso osa työstämme, kuten läheisille suunnatut sururyhmät ja muisteluillat, ovat osallistujille maksuttomia. Siksi ulkopuolinen tuki on meille kullanarvoista.

Olet tervetullut tukemaan työtämme.

Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiö
Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiötä johtavat valtuuskunta ja hallitus. Voit tutustua säätiön sääntöihin täällä.

Hallitus 31.12.2022 saakka
Markku Virkamäki, (hallituksen puheenjohtaja)
Satu Ahlman-Kovanen
Anne-Mari Jussila
Kaija Leino
Mika Kallunki
Juhani Sand

Valtuuskunta 2022
Olli Hallikainen, (puheenjohtaja)
Laura Karhola, (varapuheenjohtaja)
Leena Mankkinen
Eija Paavilainen
Hannu Routamaa
Sari Sainio
Markku Virkamäki (valittu ja siirtynyt hallitukseen 23.8.)
Satu Ahlman-Kovanen (valittu ja siirtynyt hallitukseen 23.8.)
Eila Häihälä
Mauri Jussila
Anne-Mari Jussila (valittu ja siirtynyt hallitukseen 23.8.)
Rajkumar Sabanadesan